Review strategie: MARTINGALE - o pierdere de timp sau profit pe termen lung?

Încă există oameni care abia descoperă și vor să încerce strategia bazată pe dublarea mizei la următorul pariu, până când pariul va fi câștigător.

Prieteni, este o sabie cu două tăișuri, și spun asta mai mult pentru începătorii care cred că au descoperit marea cu sarea. Această strategie, extrem de faimoasă la nivel mondial, se numește Martingale, iar pentru cei care au minim 3 neuroni activ nu e nevoie de mai mult de 30 de secunde pentru a-i descoperi plusurile și minusurile.

În primul rând, ar trebui să fie la mintea cocoșului că această strategie nu este rentabilă la cote de 2.00, pentru că, dacă vei câștiga într-un final, îți scoți doar investiția, fără niciun profit, deci cotele minime la care trebuie jucată ar trebui să depășească valoarea 3.00.

Concret, dacă dublăm miza după fiecare pariu pierdut, presupunând că pierdem 5 pariuri și îl câștigăm pe al 6-lea la cotă 3.00, avem următoarea situație:

1+2+4+8+16+32=63 miza totală

32*3.00=96 câștig pariu 6

96-63=33 profit după 6 pariuri

Voi hotărâți cum vi se pare acest profit după 6 pariuri, raportat la bankroll-ul și unitățile voastre de pariere, dar dacă vă hotărâți să testați această strategie, puteți scuti foarte mut timp testând-o efectiv la ruletă profitând și de unul din top bonusuri casino online din România, pariind pe coloane sau duzine, unde șansele de câștig sunt de 32%. Nu are niciun rost să pierdeți timpul pariind pe egal la o anumită echipă etapă de etapă, până când aceasta va termina un meci la egalitate.

Este destul de cunoscut cazul unui parior din Spania care a folosit această strategie plecând de la o miză inițială de 5 Euro în sezonul 2008-2009. El și-a ales o echipă nou promovată care terminase la egalitate 28% din meciurile sezonului trecut și estima că va termina noul sezon undeva pe la mijlocul clasamentului, Sporting Gijon. Problema este că primul rezultat de egalitate al lui Sporting Gijon în acel sezon a venit pe 3 mai 2009, în etapa cu numărul 34!

Faceți voi singuri calculele despre ce bankroll ar fi trebuit să aibă omul ca să susțină dublarea mizelor până în etapa 34, eu vă spun doar că plecând de la o miză inițială de 5 euro, în etapa 11 avea de mizat peste 10.000 pentru a-și recupera pierderea. Deci riscul unui șir negativ lung = faliment.

SFATURI PENTRU O APLICARE EFICIENTĂ

Martingale este o strategie basic, simplă, de care aude și pe care vrea să o încerce orice începător. Internetul este plin de informații și explicații ale principiilor acestei strategii, deoarece posesorii de site-uri de profil care nu știu nimic în afară de ABC-ul pariurilor vor să pozeze în oameni deștepți care dau sfaturi despre pariuri, răspândind informații care circulă liber pe internet. Dați search pe Google la „Martingale” și o să găsiți sute de site-uri care explică teoria chibritului, dar ia dați search la ”strategia X Brothers” și vedeți că „specialiștii” nu prea au habar de așa ceva.

  • stabiliți-vă un Stop Loss Point - raportat la bankroll, nu este permis să ajungi în faliment ca în exemplul de mai sus- ar fi o idioțenie crâncenă
  • jucați la cote cât mai mari, dar realizabile - dacă alegeți să jucați 2 pauză /1 final la cote de peste 25.00 dublând miza de fiecare dată, nu cred că este o soluție bună, deoarece riscați să nu prindeți niciun meci din 100
  • folosiți cote între 3.00 și 4.50 - piețele de pariere indicate sunt X final, marcator în meci, over 3.5 goluri
  • deschideți un cont la una dintre aceste case de pariuri online și experimentați strategia cu protecție a bankroll-ului folosindu-vă de bonusurile caselor




Articole similare