Arsenal – Atletico! Le Professeur sau El Cholo?

Primul meci oficial dintre Arsenal și Atletico îi aduce ca adversari pe doi dintre marii antrenori ai mileniului 3. Arsene Wenger are ultima șansă să câștige un trofeu european, după 22 ani la conducerea echipei. Simeone a luat două în sezonul de debut și îl vrea pe al treilea. Operatorul digital de pariuri Betano vă prezintă duelul antrenorilor.

Arsene  Wenger a revoluționat fotbalul englez și a transformat Arsenal dintr-o echipă în impas în una de temut. Francezul a anunțat zilele trecute că sezonul actual e ultimul alături de „tunari”, după 22 de ani. A ridicat 17 trofee deasupra capului cu Arsenal: 7 cupe ale Angliei, 7 supercupe și 3 titluri de campion. Ultimul, din 2003-2004, rămâne în istorie: e singurul sezon în care o echipă a câștigat Premier League fără să piardă vreun meci! Din vitrina medaliilor lipsește, însă, una europeană. Cel mai aproape a fost în 2006, când a dus-o pe Arsenal în finala Ligii Campionilor și a pierdut cu 2-1 în fața Barcelonei lui Ronaldinho.

Pe Betano, cotele pentru rezultatul final au marjă 0% - casa de pariuri nu percepe niciun comision!

Lipsa aurului în Liga Campionilor e una dintre principalele asemănări. Simeone a trăit durerea unei finale pierdute chiar de două ori. De fiecare dată în fața marilor rivali de la Real, după prelungiri. „Cholo” are, spre deosebire de Wenger, și trofee continentale în palmares. În primul sezon la Atletico a câștigat Europa League, în finala disputată la București. Trei luni mai târziu a cucerit și Supercupa. Simeone a preluat-o pe Atletico într-un moment bun, însă a transformat-o într-o echipă mare. Vrea să confirme acest statut și revanșa pentru cele două finale pierdute în ultimii 4 ani.

Parcursul până în semifinale nu a fost greu pentru niciuna dintre ele. Arsenal a trecut de Ostersund, Milan și ȚSKA Moscova în fazele eliminatorii, unde Atletico le-a depășit pe Copenhaga, Lokomotiv Moscova și Sporting. Emoții au avut doar în sferturi, la retur, când ambele riscau să fie eliminate dacă mai primeau un gol. Au avansat și acum sunt primele două favorite la cucerirea Ligii Europa!




Articole similare