INFOGRAFIC Finala de sute de milioane de euro! Mizele uriașe din ultimul act al Europa League


INFOGRAFIC Finala de sute de milioane de euro! Mizele uriașe din ultimul act al Europa League și cele mai bune pariuri pe Chelsea – Arsenal!

 

Finala de miercuri, 29 mai, ora 22:00, din capitala Azerbaidjanului, Baku, are o miză suplimentară față de onoarea de a cuceri UEFA Europa League. În cazul unui triumf, Arsenal va prinde sezonul viitor de Champions League, adversarii ei asigurându-și deja locul în grupele UCL prin campionat, acolo unde au terminat sezonul pe poziția a 3-a. Pariuri pe finala Europa League găsești la cele mai bune cote doar la Superbet, in Agentii, pe site și în aplicația de mobil Superbet!

 

Va fi și un duel palpitant între cei doi antrenori. Unai Emery a cucerit trei trofee Europa League la rând cu Sevilla (2014-16), fiind cel mai performant tehnician în această competiție. Dincolo, Maurizio Sarri ar lua primul trofeu major al carierei și ar deveni cel mai în vârstă antrenor (60 de ani) care ar ridica deasupra capului UEFA Europa League.

 

Prinde la Superbet cele mai bune cote pentru Finala Europa League!

 

”ALBAȘTRII”, FĂRĂ EȘEC ÎN ACTUALUL SEZON DE UEL

Este pentru a doua oară când Chelsea joacă în actualul format din UEFA Europa League și, deocamdată, nu a pierdut vreun joc în prezenta ediție. Practic, invincibilitatea ei se întinde la 17 jocuri consecutive în UEL, dacă luăm în calcul și jocurile din stagiunea 2012/13, când ”The Blues” au luat trofeul.

 

Ne putem aștepta la un joc avântat al lui Hazard și compania, ei fiind formația care a marcat cele mai multe goluri în prezentul sezon de UEL: 32!

 

Tonusul grupării de pe Stamford Bridge este ridicat, în condițiile în care nu a pierdut niciun meci din ultimele șapte jucate în toate competițiile.

 

UN TROFEU PENTRU A SALVA STAGIUNEA

Arsenal a terminat pe 5 în campionat, iar ultimele jocuri din liga internă au arătat că elevii lui Emery pot oferi surprize neplăcute. ”Tunarii” au pierdut incredibil contra unor formații ca Leicester, Wolves sau Crystal Palace și și-au compromis astfel calificarea în Liga Campionilor.

 

Totuși, Arsenal este încurajată de faptul că a câștigat ultimele cinci meciuri din UEL, trecând de formații prestigioase ca Napoli și Valencia, cotate și ele cu șanse mari la amanetarea trofeului.

 

Din păcate, finala nu va putea fi jucată de armeanul Mkhitaryan, având în vedere că Aezerbaidjanul se află în relații diplomatice mai mult decât tensionate cu țara natală a mijlocașului.

 

CE SPUNE ISTORIA?

Arsenal are un handicap din punct de vedere statistic. ”Alb-roșiii” nu au câștigat niciodată în cupele europene contra unor formații din Anglia: din șase dueluri directe, ”tunarii” au reușit să iasă neînvinși doar de două ori!

 

În schimb, Chelsea are șase victorii, șapte remize și patru eșecuri contra unor formații engleze, atunci când s-au întâlnit în ”Eurocupe”.

 

Suplimentar, este de știut că și la finale continentale, formația de pe ”Stamford Bridge” stă mai bine, câștigând cinci din cele opt disputate, în timp ce rivalii de la Arsenal s-au impus într-o singură finală din șase.

 

Cele două s-au întâlnit în Liga Campionilor (2004), atunci când Chelsea a câștigat cu 2-1 pe terenul ”tunarilor”, după ce în tur a fost 1-1.

 

 

CE TREBUIE SĂ MAI ȘTIM

* Media de goluri din finalele UEL este de 2,66. Cele mai multe goluri s-au marcat în Sevilla-Dnipro (2015), atunci când ibericii au câștigat cu 3-2

* În niciun meci al lui Chelsea din acest sezon de UEL nu s-a întâmplat ca ”albaștrii” să fie conduși la pauză

* Un alt meci al Sevillei, cel câștigat cu Benfica în 2014 (4-2) este singura finală UEL decisă la lovituri de departajare

* Arsenal are patru victorii și trei remize în ultimele opt dueluri directe cu Chelsea

* După toate probabilitățile, va fi ultimul meci pentru Hazard la Chelsea, belgianul urmând să plece la Real Madrid

* Deocamdată, nu s-a dictat vreo eliminare într-o finală a Europa League

 

Cote mărite la Superbet pentru Marcatori, cornere, cartonașe și alte pariuri speciale!

 

AMINTIRI FRUMOASE CU ARBITRUL PENTRU CHELSEA

Italianul Gianluca Rocchi a fost trimis să arbitreze acest meci - peninsularul este unul dintre cei mai experimentați oficiali din fotbalul actual, cu 105 meciuri internaționale la activ.

 

Chelsea a câștigat toate cele trei partide internaționale disputate cu Rocchi la centru. În schimb, Arsenal nu are amintiri frumoase cu acest arbitru - a pierdut în semifinalele anului trecut cu Atletico (0-1) și a cedat cu 1-5 la Bayern (UCL, 2015).

 

Altfel, Rocchi are o rată destul de mare de penalty-uri acordate în Europa, 0,36/meci. În acest sezon continental, italianul a arătat trei lovituri de pedeapsă în nouă meciuri.

 

Deschide cont, ia-ți pachetul de bun venit și pariază responsabil și informat la Superbet!


Recomandare de pariere: X2 & GG @2.71




Articole similare