Noile măsuri de impozitare a câștigurilor din jocuri de noroc de la 1 August 2022


Ministerul Finanțelor a lansat proiectul care introduce cele mai mari schimbări fiscale din ultimii ani! Unele dintre măsuri intră în vigoare de la 1 August 2022!

În cazul veniturilor obținute din jocuri de noroc, se propune menținerea modalității de determinare a impozitului pe venit prin aplicarea unui barem de impunere cu tranșe de venit asupra fiecărui venit brut, cu cote de impunere cuprinse între 3% și 40%.

Totodată, baremul de impunere propus cuprinde și modificarea tranșelor de venit. În cazul veniturilor obținute ca urmare a participării la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine și lozuri se propune modificarea plafonului neimpozabil la nivelul a 600 lei, inclusiv, pentru fiecare fiecare venit brut primit de contribuabil.


Varianta actuală



Varianta propusă

42. La articolul 110, alineatele (2) și (22 ) se modifică și vor avea următorul cuprins:

„(2) Veniturile din jocuri de noroc se impun prin reţinere la sursă. Impozitul datorat se determină la fiecare plată, prin aplicarea următorului barem de impunere asupra fiecărui venit brut primit de un participant, de la un organizator sau plătitor de venituri din jocuri de noroc.


(22 ) Impozitul datorat în cazul veniturilor obţinute ca urmare a participării la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine şi lozuri, cu valoare mai mare decât plafonul neimpozabil de 600 lei, se determină prin aplicarea baremului prevăzut la alin. (2) asupra fiecărui venit brut primit de un participant, iar din rezultatul obţinut se scade suma de 60 lei.”


43. La articolul 110 alineatul (4) litera b), prima și ultima teză, se modifică și vor avea următorul cuprins:

„b) veniturile obţinute ca urmare a participării la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine şi lozuri sub valoarea sumei neimpozabile de 600 lei, inclusiv, realizate de contribuabil pentru fiecare venit brut primit. (...)

În cazul în care venitul brut primit la fiecare plată depăşeşte plafonul neimpozabil de 600 lei, inclusiv, impozitarea se efectuează distinct faţă de veniturile obţinute din participarea la alte tipuri de jocuri de noroc.”


Inițial, în ședința din 5 iulie 2022 se luase în calcul impozitarea cu 10% a tuturor câștigurilor mai mici de 3000 de lei, 20% pentru câștigurile cuprinse între 3001 și 10000 de lei și cu 40% tot ce depășea suma de 10000 de lei.


După negocierile cu reprezentanții industriei de jocuri de noroc, în ședința din 12 iulie s-a propus următoarea schemă de impozitare a câștigurilor:

  • 3% pentru câștigurile sub 10000 de lei
  • 20% pentru câștigurile între 10001 și 66750 de lei
  • 40% pentru câștigurile care depășesc 66750 de lei

Noile măsuri ar intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023, în schimb, de la 1 August 2022 ar crește taxele pentru companiile care se ocupă cu organizarea de jocuri de noroc.

FOARTE IMPORTANT

Plafonul neimpozabil de 600 de lei se aplică doar câștigurilor obținute la jocuri de tip cazino, poker slot-machines și lozuri din săli sau agenții land-based.

Plafonul neimpozabil de 600 de lei NU se aplică momentan și pariurilor sportive sau câștigurilor obținute la jocurile de noroc online!

Mă văd nevoit să specific faptul că în cazul jocurilor de noroc online, NU se impozitează fiecare pariu câștigat, ci fiecare retragere! În cazul biletelor jucate în agenție, se plătește impozitul per bilet! Este foarte clar specificat în lege fiecare plată, de aceea este foarte important să facem această diferență, din păcate mulți dintre jucători nu au înțeles aceste aspecte!

Cu alte cuvinte, dacă jucăm online și câștigăm 25.000 de Lei la un pariu, putem efectua retrageri succesive de până la 10000 de Lei per retragere pentru a ne încadra în primul prag al impozitării, cel de 3%.

La câștigurile obținute în săli, dacă menținem fiecare plată sun 600 de Lei, nu plătim impozit!



TOP BONUSURI PARIURI ONLINE




Articole similare