Ponturi Pariuri Fotbal PSG vs Borussia Dortmund

BETFAIR SPORTSBOOK

PSG - BORUSSIA DORTMUND

In aceasta seara, de la ora 22:00, pe ”Parc des Princes”, PSG primeste vizita celor de la Borussia Dortmund, intr-un meci din cadrul semifinalelor UEFA Champions League.

PSG a devenit din nou campioana in Ligue 1 dupa remiza din runda precedenta, iar in acest week-end au avut liber dupa ce liga franceza a decis sa-si ”protejeze” formatiile aflate in cupele europene. Prin urmare, jocul parizienilor cu cei de la Nice a fost amanat, urmand a se juca peste 8 zile, intre partidele cu Toulouse, respectiv Metz. PSG e o forta pe propriul teren, acolo unde are doar o singura infrangere in ultimele 22 de jocuri, un 2-3 contra celor de la FC Barcelona, in mansa tur a sferturilor de finala din UEFA Champions League.

cota2.ro

Borussia Dortmund a jucat in aceasta etapa de Bundesliga, neavand parte de acelasi ”tratament” precum advesarii, insa cu o formula improvizata, plina de rezerve, a reusit sa se impuna fara drept de apel contra celor de la Augsburg, scor 5-1. ”Galben-negrii” au pierdut doar doua din ultimele 12 deplasari disputate in toate competitiile si au reusit sa puncteze cel putin o data in 11 dintre acestea. Borussia ocupa locul 5 in Bundesliga, insa are asigurata prezenta in urmatorul sezon de Liga Campionilor, dupa ce Germania si-a asigurat locul 2 in clasamentul coeficientilor UEFA din acest sezon.

Partida tur s-a incheiat cu victoria la limita a celor de la Borussia Dortmund, scor 1-0, gratie unei reusite semnate de Fullkrug, in urma unei actiuni de exceptie. Cele doua formatii s-au intalnit si in faza grupelor, acolo unde PSG a reusit sa obtina 4 din cele 6 puncte puse in joc. Formatia germana a disputat numai putin de 25 de meciuri in cupele europene, contra echipelor din Franta, bifand 11 victorii, 5 remize si 9 infrangeri. ”Galben-negrii” au reusit doar 3 victorii in ”hexagon” de-a lungul istoriei: 1-0 vs Auxerre in sferturile UEFA Champions League din sezonul 1996/1997, 2-1 vs Marseille in grupele UEFA Champions League din sezonul 2013/2014 si 2-0 vs AS Monaco in grupele UEFA Champions League din sezonul 2018/2019.

PSG are si ea o istorie bogata contra formatiilor din Germania, bifand 14 victorii, 3 remize si 10 infrangeri. Singurele infrangeri pe propriul teren au fost contra celor de la Bayern Munchen, ambele cu acelasi scor, 0-1. PSG s-a impus cu 2-0 la ultima vizita a celor de la Borussia Dortmund pe ”Parc des Princes”, gratie reusitelor semnate de Mbappe si Hakimi in primul sfert de ora al reprizei secunde. In jocul de saptamana trecuta, cele doua formatii si-au creat numai putin de 26 de ocazii de gol si au inregistrat, in total, un xG de peste 2.65. 

Emre Can, Achraf Hakimi si Marcel Sabitzer sunt poate cei mai ”duri” jucatori din cele doua tabere, iar acest lucru l-am putut observa extrem de clar si in jocul tur, atunci cand acestia au comis, impreuna, 9 din totalul de 17 faulturi (fiecare cate 3 faulturi). Emre Can are o medie de 1.70 faulturi comise per 90 de minute de joc in acest sezon de UEFA Champions League, iar in cele doua meciuri cu PSG a comis numai putin de 5 faulturi. Mai mult decat atat, la ultimele doua vizite pe ”Parc des Princes”, Can a incasat cel putin un cartonas, fie ca a fost vorba de galben sau rosu.

Achraf Hakimi are o medie de 1.61 faulturi comise per 90 de minute de joc in acest sezon de UEFA Champions League, iar in cele trei meciuri contra Borussiei a comis numai putin de 8 faulturi. Hakimi urca mult in ofensiva si isi lasa postul descoperit, aceasta fiind o problema destul de majora, tinand cont ca pe flancul stang activeaza Adeyemi, un jucator letal pe contraatac si extrem de greu de tinut in marcaj, gratie vitezei pe care o dezvolta. Hakimi are trei puncte slabe, mari si late: duelurile aeriene, tackling-urile si finalizarea. Tinand cont de acestea, dar si de asezarea propusa de Terzic, e greu de crezut ca marocanul nu o sa comita vreun fault. 

Marcel Sabitzer este un jucator reinventat de tehnicianul croat, iar evolutiile sale din ultimele jocuri chiar au fost la un nivel exceptional. Austriacul joaca rol de mijlocas la inchidere, insa urca mult in ofensiva, obtinand superioritate pentru formatia sa in anumite zone ”cheie”. Sabitzer a comis trei faulturi in jocul din tur cu PSG, iar in acest sezon de UEFA Champions League are o medie de 1.08 faulturi comise per 90 de minute. Acesta sta slab la dueluri aeriene, iar cand este ”scos din joc” in urma unui dribling reusit de adversar, cauta rapid faultul pentru a opri actiunea ofensiva. 

Daniele Orsato e arbitrul desemnat pentru acest joc, un central italian care dicteaza foarte multe faulturi si in ciuda faptului ca discuta mult cu jucatorii, acorda destul de multe avertismente. Orsato a acordat 134 de cartonase galbene si 3 cartonase rosii in cele 29 de meciuri conduse in actualul sezon, in care a inregistrat si o medie de 22.83 faulturi dictate per meci. Miza partidei este uriasa, iar pentru a tine jocul sub control, ma astept sa apeleze inca din start la avertismente verbale si nu numai. Ma astept la un joc foarte dur pe alocuri si cu multe intreruperi, mai ales daca avantajul oaspetilor o sa se mentina spre ultimele 30 de minute. 

Pontul meu pentru meciul PSG - Borussia Dortmund este ”Emre Can 1+ faulturi comise & Achraf Hakimi 1+ faulturi comise & Marcel Sabitzer 1+ faulturi comise”, la o cota de 2.20, disponibila pe Betfair Sportsbook.

Am jucat acest pariu la BETFAIR!

Deschide un cont ACUM și ai BONUS până la 550 de Lei!

Înregistrează-te la Betfair AICI
PSG vs Borussia Dortmund
Pronostic:
Emre Can 1+ faulturi comise & Achraf Hakimi 1+ faulturi comise & Marcel Sabitzer 1+ faulturi comise
Cota
2.20
Cota finala: 2.20
Profit: -10.00
Stake: 10
Status: Pierdut

cota2.ro
cota2.ro