ATENȚIE: meciuri fantomă băgate la pariuri, protejează-te

Situația actuală cauzată de pandemia de coronavirus este una fără precedent în industria pariurilor sportive la nivel mondial și se datorează faptului că majoritatea competițiilor sportive sunt suspendate.

În aceste condiții, casele de pariuri caută să introducă în ofertă posibilități de pariere pe sporturi electronice, virtuale, sau competiții low-profile din sporturi care încă se desfășoară, care în mod normal nu ar stârni interesul pariorilor.

Este și cazul unor meciuri amicale din fotbal care încă au loc în special în regiuni estice precum Rusia, Ucraina sau Belarus și care implică echipe de ligi inferioare.

„Au loc” este doar un fel de-a spune, pentru că, după cum se pare, nimeni nu poate garanta acest aspect. Recent, anumite case de pariuri au căzut în capcana unor „meciuri fantomă”, oferind cote atât pre-match cât și Live.

Un exemplu este meciul amicat dintre echipele Lozovatka din regiunea Dnipropetrovsk și Melitopol Cherry, din regiunea Zaporozhye (Ucraina), meci încheiat cu scorul de 4-1 în favoarea gazdelor. Problema este că antrenorii celor două echipe au fost șocați la aflarea veștii :) Oleg Studinkov, antrenorul celor de la Lovatka a declarat că echipa se află în carantină și nici măcar nu se prezintă la antrenamente. O situație similară a apărut și cu o zi înainte când Lozovatka s-ar fi impus cu 5-1 în fața celor de la Berdyansk, dar se pare că nici acest meci nu a avut loc, iar antrenorul a declarat că acum vreo 2 ani chiar au jucat un meci amical și acela a fost scorul final.

În urma acestor sesizări, Francesco Baranca, directorul general al FederBet și șeful comisiei de etică din cadrul federației ucrainene de fotbal, a deschis o anchetă și a declarat pentru site-ul local Tribuna: ”Mâine, 27 martie, vom contacta de urgență providerii de cote și live-feed ai caselor de pariuri pentru a afla despre ce a fost vorba și care au fost sursele lor referitoare la aceste meciuri. Vom contacta și organele de poliție, pentru că se pare că avem de-a face cu infracțiuni majore!”

Obține 90 de zile de acces GRATUIT în grupul Business Tips

Click AICI - Ofertă limitată!





Articole similare