Liga 1 revine! Derby pentru titlu in prima etapa din 2020

Meciurile din Liga 1 se reiau incepand de vineri, 31 Ianuarie 2020, cu meciul dintre Universitatea Craiova si Gaz Metan Medias, insa capul de afis al etapei cu nr. 23 este mult asteptata confruntare dintre CFR Cluj si FCSB.

CFR e campioana, literal la zi, are cel mai bun atac și cea mai bună apărare și va evolua inclusiv în șaisprezecimile Europa League, contra Sevillei. 4 puncte avans pentru CFR Cluj în clasament, cu 4 etape înaintea finalului sezonului regulat. În matematica Play-Off-ului, acest avans se injumătățește la 2 puncte.


Pariaza pe meciurile din Liga 1 la SUPERBET si profita de avantaje


  • Super Cote - cote cu marjă 0 (nimic pentru casă, profit potențial 100% pentru jucător) pentru rezultat final (1; X; 2) și șansă dublă (1X; 12; X2) pentru derby-ul etapei, CFR-FCSB dar și pentru cel mai tare meci din fiecare zi de meci. Azi, pentru Universitatea Craiova - Gaz Metan Medias, sâmbătă pentru Dinamo - Astra Giurgiu, luni pentru Poli Iași - Viitorul.
  • Speciale pe Marcatori, Cornere, Cartonașe, precum și alte evenimente din meciuri. Oferta e afișată cu 3 zile înaintea începerii meciurilor.
  • SuperExtra pe meciurile din prima divizie (disponibilă pentru pariurile pe 1; X; 2; 1X; X2; 12). Poți combina un eveniment din oferta Super Extra, cu un eveniment din oferta SuperCota, plus alte cel puțin 4 evenimente din oferta standard și ajungi la o cotă totală uriașă! 
  • Oferta SuperLive: cote mărite în timpul meciurilor pentru pariurile SuperPopulare.


VEZI AICI COTELE PENTRU DERBY-UL CFR CLUJ - FCSB


CFR - FCSB e derby-ul etapei cu numarul 23 din Liga 1. Ultima confruntare dintre cele doua formatii s-a terminat asa cum a inceput, 0-0. În 4 din ultimele 6 meciuri directe, scorul de pe tabela de marcaj a aratat 1-1 la finalul celor 90 de minute. Conform statisticilor, CFR Cluj este mea mai tare echipă acasă, cu 10 victorii în 11 meciuri jucate, iar FCSB este cea mai tare echipă în deplasare, cu 7 victorii în 10 meciuri jucate.

La capitolul transferuri, cele doua formatii au reusit sa-si confirme statutul. Daca CFR Cluj a reusit sa-l readuca pe Chipciu in România dupa mai bine de 4 ani, acesta chiar anuntandu-se titular împotriva echipei de la care a plecat, FCSB a platit cei mai multi bani pentru un transfer in aceasta iarna dupa ce l-a adus de la Gaz Metan Medias pe Darius Olaru pentru suma de 600.000 Euro. Cu o victorie, FCSB se poate apropia la doar doua puncte de Campioana en-titre, insa sa nu uitam ca ros-albastri mai au de jucat restanta cu FC Voluntari (pe stadionul ilfovenilor - Anghel Iordănescu), meciul fiind programat pe 6 Februarie.

Toate echipele trag să mai câștige puncte pentru a nu intra în Play-Off și/sau Pay-Out cu puncte rușinos de puține. Dinamo e la 7 puncte de locul 6, ultimul care duce în Play Off, când mai sunt 12 puncte în joc. Botoșani e la 2 puncte de locul 6 si pare singura echipă capabilă să prindă un loc de Play Off, dintre cele 8 care în prezent sunt pe locurile 7-14. Gaz Metan ar putea fi în fața unei premiere: prima calificare în Play-Off, dacă se va menține în primele 6 locuri.

Informatii utile despre echipele din Liga 1, dupa pauza competitionala:

  • Hagi a vândut cel mai bine: a obținut 700.000 Euro pe 2 jucători, amândoi vânduți în Ungaria. 
  • Transferul cel mai spectaculos a fost aducerea lui Dan Nistor la Craiova. Dinamo a obținut numai 250.000 Euro pentru cel mai bun pasator al campionatului.
  • Revenirile importante s-au produs la echipa lui Gica Hagi! Viitorul a reusit sa-i readuca pe Ganea (de la Athletic Bilbao) si pe Chițu (de la Daejon/Coreea de Sud).
  • La nivel de banca tehnica, revenirea lui Mircea Rednic pare sa fie de bun augur si e menită să revitalizeze Iașiul. Papură a redevenit principal la Craiova dupa ce Victor Pițurcă a demisionat la finele sezonului trecut. Stabilitate insa pe băncile tehnice ale CFR-ului (Dan Petrescu), FCSB-ului (Bogdan Vintilă), Astrei (Bogdan Andone), Gaz Metanului (Edi Iordănescu), Viitorului (Hagi) și Dinamo (Uhrin Jr.).
  • Dupa 22 de etape, Sepsi a inregistrat cele mai multe egaluri (10), Chindia Targoviste si Academica Clinceni au cele mai slabe defensive (cate 42 de goluri primite), iar CFR Cluj are cel mai bun atac (48 goluri).
  • Numarul de goluri dupa 22 de etape a atins borna de 410, acesta reprezentand astfel cel mai mare numar de goluri inscrise din actualul format competitional
  • Golgheterul la zi al Ligii 1 este Florinel Coman. Acesta a reusit sa inscrie de 10 ori in prima parte a sezonului. Oare va depăși pragul de 20 de goluri înscrise? Numai Rusescu (21 de goluri) și Wesley (27) au trecut de acest prag.


DESCARCA DE AICI APLICATIA DE MOBIL SUPERBET


LPF a publicat o statistică în care a demonstrat că ediția actuală e cea mai fair-play. Doar 767 galbene și 39 “roșii” în 153 meciuri jucate! Tot din statistica LPF, reiese că au fost utilizați 555 de jucători.  Transfermarkt susține că în loturile celor 14 echipe sunt acum 427 jucători (149 dintre ei fiind străini). Valoarea totală a loturilor e de 205 Milioane Euro, cel mai valoros lot fiind, nu cel al campioanei CFR Cuj ci al vicecampioanei FCSB (36,1 Milioane euro).


Programul etapei cu numarul 23

 

Vineri 31 ianuarie

Universitatea Craiova - Gaz Metan Medias (20:00)

Sâmbătă 1 februarie

Academica Clinceni - FC Voluntari (13:00)

AFC Hermannstadt - ACS Sepsi OSK (15:00)

Dinamo Bucuresti - Astra Giurgiu (20:00)

Duminică 2 februarie

Chindia Targoviste - FC Botoșani (17:00)

CFR Cluj - FCSB (20:00)

Luni 3 februarie

Politehnica Iași - Viitorul Constanta (20:30)




Articole similare