Totul despre finala Ligii Campionilor

Campionatul Mondial se apropie, însă finala Ligii Campionilor din acest an e cel puțin la fel de așteptată. O confruntare a fotbalului ultra-ofensiv cu cel pragmatic va avea loc sâmbătă, de la 21:45, la Kiev. Real Madrid și Liverpool se întâlnesc după 37 de ani într-o finală, așa cum arată infograficul Betano.

Record după record

Real are în vizor îmbunătățirea celui mai important record al Champions League: numărul de trofee consecutive. Anul trecut au devenit prima echipă care și-a apărat titlul de când Cupa Europei a devenit Liga Campionilor și acum poate ajunge la 3 succese la rând. Madrilenii au egalat și recordul pentru numărul de finale consecutive, cu 3 în ultimii 3 ani.

Liverpool s-a remarcat prin stilul de joc total ofensiv și a marcat de 40 de ori în acest sezon. Mai are nevoie de unul singur pentru a egala recordul stabilit de Real Madrid în 2013-14, în formatul actual al competiției. Englezii au câștigat, în grupe, cu 7-0 la Maribor – cea mai categorică victorie în deplasare în istoria Ligii.

Hegemonia spaniolă

2013 a fost ultimul an în care Spania nu a luat cel puțin un trofeu european, fiind sezonul lui Bayern și Chelsea. De atunci, cluburile spaniole au câștigat 8 din 9 cupe, singurii „intruși” fiind Manchester United în ediția trecută a Ligii Europa. Sevilla a câștigat competiția secundară de trei ori și Atletico o dată, în timp ce Liga Campionilor a mers la Real Madrid de trei ori și o dată la Barcelona. Suntem martorii unei adevărate hegemonii spaniole. Niciodată, în istoria fotbalului european, o țară nu a dominat atât de autoritar. Mai mult, orașul Madrid poate face „dubla” după ce Atletico a luat Europa League. Doar Milano a mai reușit asta, în 1994, prin AC și Inter. Câștigă Real, pentru supremația capitalei Spaniei? Pariază pe Betano, unde ai cote cu marjă 0%!

Ronaldo sau Salah?

Meciul de sâmbătă va fi și duelul dintre doi favoriți la Balonul de Aur. Dacă lupta era în doi până acum, între Ronaldo și Messi, acum e implicat și Mohamed Salah. Egipteanul e cel mai bun jucător al lui Liverpool și, dacă reușește să aducă Liga Campionilor în Anglia, are șanse mari și la Balonul de Aur!

Finala Ligii Campionilor este o afacere mare pentru orașul Kiev, precum și pentru alte afaceri conexe. Recordul este de 10.000 de euro pentru o cazare, o sumă considerată revoltătoare de fani. De asemenea, cursele de avion au tarife umflate. Conform datelor de la începutul săptămânii de pe site-ul specializat SkyScanner, un zbor din Anglia pe 25 mai spre Kiev, cu întoarcere pe 27 mai costa 1.214 de lire sterline. Pe data de 2 iunie, același zbor este tarifat la £267. În cazul Madridului, situația este similară.




Articole similare