Ponturi Pariuri Fotbal Belgia vs Romania

BETANO

BELGIA - ROMANIA

In aceasta seara, de la ora 22:00, pe ”RheinEnergieStadion” (43.000 locuri) din Koln, Belgia si Romania se se intalnesc intr-un meci din cadrul rundei cu numarul 2 a Grupei E, de la EURO 2024. Partida va fi condusa de polonezul Szymon Marciniak, un arbitru in varsta de 43 de ani, care a condus, in urma cu 6 saptamani, meciul Real Madrid - Bayern Munchen, din cadrul semifinalelor UEFA Champions League, dar si ultimul act al Campionatului Mondial din 2022, Argentina - Franta.

BELGIA: Stiri, statistici, analiza si informatii

Belgia a intalnit Slovacia in meciul de debut, unul cum nu se poate mai prost, deoarece au fost invinsi, total surpinzator, cu scorul de 0-1.

cota2.ro

Aceasta infrangere a Belgiei aduce aminte de Campionatul Mondial din Qatar, acolo unde, desi erau mari favoriti sa castige grupa din care mai faceau parte Canada, Croatia si Maroc, paraseau prematur competitia dupa ce incheiau pe pozitia a treia, cu doar 4 puncte acumulate.

Belgia a avut o campanie de calificare excelenta, iar pana la infrangerea cu Slovacia inregistrasera o serie impresionanta de 15 meciuri fara infrangere.

”Dracii rosii” au avut destul de mult ghinion la primul meci de la acest turneu final, asta deoarece Lukaku a reusit sa puncteze in doua randuri, dar ambele goluri au fost anulate in urma verificarii VAR.

E posibil ca Domenico Tedesco sa apeleze la ceva modificari in centrul defensivei, acolo unde Vertonghen poate aparea in locul lui Debast. Deasemenea, selectionerul italian il poate folosi pe Tielemans la inchidere alaturi de Onana, asta dupa ce Mangala a facut un meci modest cu slovacii. 

ROMANIA: Stiri, statistici, analiza si informatii

Romania s-a ”duelat” cu Ucraina in prima etapa a fazei grupelor, meci in care jucatorii lui Edi Iordanescu au evoluat fara greseala si pe care l-au castigat la scor de ”forfeit”, gratie reusitelor semnate de Nicolae Stanciu, Razvan Marin si Denis Dragus. 

”Tricolorii” se pot multumi si cu o remiza in aceasta seara, tinand cont de calitatea adversarului, deznodamant care ar califica Romania in fazele eliminatorii pentru prima data dupa EURO 2000, atunci cand, in sferturile de finala, cedau cu 0-2 in fata Italiei.

Selectionerul Romaniei e declarat ca va face putine modificari cu Belgia, cel mai probabil o schimbare la inchidere, acolo unde Rus, jucator mult mai defensiv, i-ar lua locul lui Marius Marin, iar Mihaila, jucator excelent de contraatac, i-ar putea lua locul lui Coman in banda stanga.

Romania a cadrat 50% dintre suturile expediate spre poarta lui Lunin in primul meci de la acest turneu final, reusind sa inregistreze un xG de doar 1.32, asta in conditiile in care au marcat trei goluri.

Romania nu a incasat gol in ultimele trei partide, iar in preliminarii au stat excelent din punct de vedere defensiv, lucru mentionat si de Domenico Tedesco, antrenorul Belgiei, la conferinta de presa premergatoare acestui joc.

Istoricul meciurilor directe dintre Belgia si Romania

Cele doua selectionate s-au intalnit de 5 ori de-a lungul istoriei, mai exact in perioada 1992 - 2012, iar ”tricolorii” conduc in acest moment cu scorul de 3-2 la numarul de victorii. Romania s-a impus in amicalul disputat in urma cu 12 ani, scor 2-1, insa lucrurile si loturile celor doua echipe sunt total schimbate, iar diferenta de valoare este una uriasa, cu Belgia avand un lot de peste 6 ori mai valoros decat cel al Romaniei, conform site-urilor de specialitate.

Echipe probabile: Belgia si Romania

Belgia (4-2-3-1): Casteels - Castagne, Faes, Vertonghen, Carrasco - Tielemans, Onana - Trossard, De Bruyne, Doku - Lukaku

Romania (4-1-4-1): Nita - Ratiu, Dragusin, Burca, Bancu - Rus - Man, R. Marin, Stanciu, Mihaila - Dragus

Concluzie & Pronostic

Belgia este clar favorita acestui duel, insa mare favorita a fost si in primul joc, in care a aratat o multime de carente pe faza defensiva. Romania este o echipa care joaca perfect cartea contraatacurilor, iar in aceasta seara nu cred ca o sa se baricadeze pe doua linii la fiecare atac al ”dracilor rosii”. Pariul meu merge insa pe Lukaku, jucator pe care am mizat si in primul meci, insa de data aceasta aleg linia de suturi cadrate. La partida cu Slovacia, ”decarul” Belgiei a cadrat 4 suturi, insa doar doua s-au trecut in statistica, deoarece golurile acestuia au fost anulate. Cota este una cat se poate de buna si extrem de realista, mai ales ca victoria este esentiala pentru Belgia, in vederea sanselor ce tin de calificarea in fazele eliminatorii.

Pontul meu pentru meciul Belgia - Romania este ”Romelu Lukaku 2+ suturi pe poarta”, la o cota de 2.05, disponibila pe Betano.

Am jucat acest pariu la BETANO!

Deschide un cont ACUM și ai până la 500 de RON Bonus INSTANT la prima ta depunere!

ÎNCASEAZĂ bonusurile AICI
Belgia vs Romania
Pronostic:
Romelu Lukaku 2+ suturi pe poarta
Cota
2.05
Cota finala: 2.05
Profit: 10.50
Stake: 10
Status: Castigat

cota2.ro
cota2.ro